Få styr på din fiskekalender

Indholdet af denne artikel er betalt

Fisker du samme sted og efter de samme fisk år efter år? Du er bestemt ikke den eneste, men der er ingen grund til at din næste fisketur skal være ligesom den forrige. Den danske fiskesæson byder nemlig på et år, fuld af gode muligheder for at fange mange forskellige slags fisk. Få styr på hvor og hvornår du kan fiske efter forskellige typer fisk, ved at følge denne guide til fiskekalenderen. 

Havørred sæson

Hvis du gerne vil fiske efter havørred ved de danske kyster, så er april og oktober måned de to bedste tidspunkter på året. Om foråret nærmer havørrederne sig kysterne for at finde mad, men om sommeren er vandet ved kysterne for varmt. Om sommeren tilbringer havørreder derfor det meste af tiden længere væk fra kysterne i det dybe vand, og så kommer de hen til kysten om aftenen. Fra den 16. november til den 15. januar er det ikke tilladt at fiske efter havørred. Hvis man gør det skal fiske genudsættes.    

Aborre sæson 

Hvis aborre er den type fisk, som du gerne vil fange, så skal du tage på fisketur ved kysten af de danske søer. Om sommeren søger aborren hen til det varme vand ved søernes kyster, hvorfra det er muligt at fange en. Aborre sæsonen følger vandets temperatur og starter ca. i maj. 

Hornfisk sæson

Hvis du gerne vil fange hornfisk på din næste fisketur, så er maj den bedste måned. I denne måned kan man sagtens fange hornfisk fra de danske kyster. Der er en forholdsvis kort fiskesæson, men til gengæld er der rigtig mange af dem. 

Gedde sæson

Ligesom aborre, fisker man også efter gedder i søerne. De to fisk er forholdsvis ens: Gedde sæsonen begynder også i maj i takt med at vandets temperatur stiger. Hvis du har en båd, så kan du også fiske efter gedder i søernes dybe områder. Mht. geddefiskeri, så skal man være opmærksom på, at den er fredet i april og i brakvand frem til den 15. maj. 

Mangler du fiskegrej til din næste fisketur? Så kig forbi det store udvalg af billigt fiskegrej hos fiskeforhandleren Billigt Fiskegrej, hvor du både kan købe fiskegrej online og i butikken.