Havespil som sjov aktivitet

børn-der-spiller-i-haven
Indholdet af denne artikel er betalt

Gode sommeraktiviteter

Vi ved alle hvor hyggeligt det er at være udendørs om sommeren – og det gælder både børn og voksne. Selvom det kan være rigtig hyggeligt bare at sidde og snakke eller spise, så er det altid lidt sjovere at have noget at tage sig til – i hvert fald en gang imellem.

En aktivitet jeg personligt holder rigtig meget af, og som oftest er en sikker vinder ved både børn og voksne er havespil – og der findes så mange forskellige der er vildt sjove og underholdende.

Kun fantasien sætte grænser

I min familie spillede vi meget kroket da jeg var lille, hvilket hele familien synes var rigtig sjovt – og der kan børn også sagtens være med. Ud over at spille på den traditionelle måde, kan eg også huske at min bror og jeg tit lavede vores egne regler og bruge havespillet som en form for legetøj – og det kan man jo også sagtens!

Da jeg blev lidt ældre stiftede jeg bekendtskab med kongespillet som jeg virkelig godt kan lide at spille – både med min familie men bestemt også med mine venner!

I de seneste år er det faktisk dét havespil mine venner og jeg har spillet allermest når vi har mødtes til udendørs arrangementer om sommeren. Også her har vi en gang imellem fundet på nogle ”nye” spil/lege med kongespillet end de traditionelle regler – det er nu også ret sjovt.

havespil

Familietradition ved mormor og morfar

En ting jeg specielt forbinder med havespil er når vi hver sommer er til have/grillfest ved min mormor og morfar i deres sommerhus i Jylland. Her er der altid arrangeret en hel turnering med både petanque, ringspil og spin ladder, og det er så hyggeligt og sjovt. Vi er en stor familie og er delt op i hold, og så går der ellers sport i de for alle – gamle som unge!

Jeg synes det er lidt vildt at sådan noget som nogle havespil kan aktivere en hel familie i så mange timer, når aldersgruppen er så bred – det kan altså ikke lade sig gøre på samme måde med en iPad eller lignende. Så selvom mange ”gammeldags” spil mm. efterhånden bliver skiftet ud med elektroniske og teknologiske versioner, så vil jeg mene at havespil er en af de ting der ikke kan skiftes ud – og det er da lidt fedt!

Stort udvalg i havespil og uendelige muligheder

Jeg har kigget lidt rundt på nettet for at få nye idéer til andre havespil end vi lige kender, og her er der altså rigtig mange forskellige slags spil til haven – både de gamle som de fleste kender, men også en masse nye og videreudviklede klassikere. Jeg har aftalt med min mormor at vi til næste havefest i sommerhuset skal prøve nogle nye havespil i turneringen så der kan komme lidt afveksling – nu har vi efterhånden også spillet de samme spil hvert år så længe jeg kan huske tror jeg.

Mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænser – og til de gode priser kan det ikke gå helt galt jo.