Kom i gang med træningen på en romaskine

Indholdet af denne artikel er betalt

Hvis du føler dig lidt tung efter en december fyldt med julegodter, er det en god idé at komme i gang med noget træning. En romaskine er en rigtig effektiv måde at træne hele kroppen på. Den kan bruges af alle aldre og bringer mange fordele med sig, både når det kommer til en indre sundhed og udseendet af din krop. Du kan altid finde en romaskine i dit fitnesscenter, men der er også mulighed for at købe en til hjemmet, hvis du har pladsen til det. 

En romaskine er bygget på den måde, at du sidder ned med benene udstrakte. Nede for enden ved dine fødder er der en line med modstand, som du holder fast i med hænderne. Denne line trækkes frem og tilbage og skaber derved en ro lignende bevægelse. Dette er grunden til at udstyret kaldes romaskine. 

Øg din iltoptagelse og udholdenhed

En af de helt store fordel ved at bruge en romaskine, er at du forbedrer din iltoptagelse. Folk, som kender lidt til elitesport, er bekendt med det faktum, at det ofte er roere, som har den bedste iltoptagelse. Det giver derfor god mening, at din iltoptagelse forbedres, når du bruger en romaskine. 

Grunden til, at det er positivt med en bedre iltoptagelse, er, at det også giver dig en bedre udholdenhed. På den måde bliver du langt mere effektiv og kan holde til mere, når du skal dyrke konditionstræning. En bedre udholdenhed og iltoptagelse er også med til at mindske risikoen for blandt andet hjertekarsygdomme. 

Få styrketræning og konditionstræning samtidig 

En anden fordel ved at bruge en romaskine er, at det giver dig konditions- og styrketræning på samme tid. Det er de færreste konditionsmaskiner, som kan give dig styrketræning også. Derfor er det en stor fordel, at du træner flere muskelgrupper, samtidig med at du dyrker konditionstræning på romaskinen. Det er oplagt til dig, hvis du er en person, som ikke bryder dig om at løfte på vægte, men gerne vil tone musklerne samtidig med, at du forbrænder en masse kalorier under træningen.