Hvordan foregår en brystreduktion?

Indholdet af denne artikel er betalt

I modsætning til mere kendte plastikkirurgiske behandlinger som brystforstørrelse og brystløft, så er en brystreduktion en behandling, der gør brysterne mindre. I det følgende får du en gennemgang af brystreduktion operationen, så du kan forstår, hvorfor nogle folk vælger at få foretaget denne behandling. 

Hvorfor få en brystreduktion

Ligesom ved en brystforstørrelse eller et brystløft, så motiveres en brystreduktion ofte af utilfredshed med størrelsen af brysterne. I nogle tilfælde vil en brystreduktion dog være en nødvendighed, som eksempelvis hvis man har så store bryster, at det skaber rygsmerter og gør det svært at dyrke motion. Derudover er en brystreduktion også en god mulighed, hvis man er født med bryster, der er asymmetriske. Nogle kvinder oplever også, at deres bryster ændre sig efter graviditet og amning. Med en brystreduktion kan disse kvinder altså få deres sunde og smukke krop tilbage, uden at det ser unaturligt ud.

Hvordan foregår operationen?

Der kan være regler om hvem, der kan få behandlingen. Nogle klinikker anbefaler eksempelvis, at du har en BMI på 25 eller under. Ellers risikerer man at resultatet ikke bliver godt. Ved en brystreduktion får du fuld bedøvelse og selve behandlingen tager kun 2-3 timer. I nogle tilfælde kan det anbefales at kombinere en brystreduktion med en fedtsugning for at fjerne overskydende fedt efter brystreduktionen. Det, der fjernes kaldes brystvæv. Den mængde brystvæv, der skal fjernes varierer fra patient til patient. I nogle tilfælde kan det endda også være nødvendigt at fjerne brystvorterne og placere dem på et nyt sted. Lægerne, der behandler dig vil selvfølgelig være trænet i at udføre operationen, så resultatet vil se smukt og naturligt ud.

Hvilket resultat kan man forvente?

Hvis man har den anbefalede BMI på 25 eller derunder, så kan man godt forvente et naturligt resultat. Brystreduktionen bør ikke ændre sig med tiden, så det er en forholdsvis vedvarende ændring, men hvis du tager meget vægt på eller taber meget vægt, så vil det påvirke, hvordan brysterne ser ud. Der vil selvfølgelig være nogle ar i forbindelse med behandlingen. Disse vil dog forsvinde med tiden, så man næsten ikke kan se dem. Derudover placeres de også steder, hvor de ikke ses særlig tydeligt, som eksempelvis ved brystvorten eller under brystet.