Jeg skal opleve the big 5!

en cheetah
Indholdet af denne artikel er betalt

Jeg har besluttet mig for her i det kedelige vinterhalvår, at tage smut forbi afrikanske kontinent. Helt præcist skal jeg til Cape Town på safari tur. Jeg har booket en eksklusiv rejse på hele 13 dage hos Nyati-safari, hvor vi skal ned på deres Lodge og hygge os.

Rejsen til Sydafrika vil være sammen med min bedste veninde AK, som jeg har kendt igennem et årti.
Vi er et utroligt godt makkerpar, der også tidligere har boet sammen i vores tidligere år. Vi har derfor ingen problemer med at være op ad ned ad hinanden i 13 dagen – tværtimod. Jeg kan dele alle mine tanker med AK. Vi havde længe gået med tanken om at rejse her i december, januar eller februar for at komme væk fra ”vinterdepressionen”, som man nemt kan få en træng til her i Danmark. Da der er fut i os begge har vi besluttet os for det ikke udelukkende skulle være badeferie, men at vi også skulle være aktiv og opleve nogle spændende ting. Derfor er turen gået til Sydafrika og ikke mindst en spændende safari oplevelse (forhåbentlig).

Safari og the big 5

Når du skal på safari tur, så er det ”the big 5”, som alle går og taler om. The big 5 er nogle af de mest eftertragtede og farligste dyr at tage, og blandt krybskytter har følgende dyr været omtalt som the big 5 i de seneste årtier:

  • Løven
  • Elefanten
  • Næsehornet
  • Leoparden
  • Bøflen

På trods af navnet the big 5, så er det ikke kun størrelsen, men også farligheden af selve dyrene der har givet dem titlen. Nu til dags er det mere et marketings trick, der lokker dumme turister som mig dertil. ?

tre-elefanter

en zebra

På vores safari tur i Cape Town kommer vi forhåbentlig til at støde på alle overstående dyr samt mange andre spændende dyr. Men især leoparden glæder jeg mig til at se, da det er et meget smukt, æstetisk og adræt dyr (ja jeg er glade for katte..). AK er dog ved at tisse i bukserne over at skulle stå over for en løve, men jeg har lovet hende at det nok skal gå!

Rejsen til Sydafrika er planlagt hjemmefra

Som sagt har vi planlagt hele turen hjemmefra igennem rejseselskabet Nyati-safari.dk. De er utrolige søde og behjælpelige, og har lavet et skræddersyet forløb til mig og AK. Det er virkelig lækkert at have planlagt alle 13 dage hjemmefra, så vi hverken skal tænke på transport, made eller dagsudflugter. Der er lavet et helt dagsprogram over alle 13 dage, hvor vi bl.a. kommer til Cape Town og ser byen, på safari og besøge de lokale i en lille afrikansk landsby. Du kan se alle deres rejser til Sydafrika her: https://nyati-safari.dk/safari-sydafrika/

Det gode ved Nyati var også, at vi havde mulighed for at komme til et gratis rejseforedrag afholdt af dem, hvor vi kunne få en indsigt i vores muligheder med en rejse til Afrika. Jeg kan klart anbefale at tage til deres rejseforedrag før du booker rejsen, så du får et fuldt indblik i de muligheder du har.

Jeg har aldrig været i Sydafrika eller Afrika for den sagsskyld, så jeg glæder mig utroligt meget. Jeg foretrækker altid at rejse længere væk end bare Europa, fordi man kommer ind under huden på en helt fjern og anerledes kultur. Det giver i sidste ende en helt fantastisk oplevlese.