Pakkeliste til overnatning i det fri

overnatning-i-det-fri-med-en-pandelygte
Indholdet af denne artikel er betalt

overnatning-i-det-fri-med-en-pandelygte

I forbindelse med min rejse til Sydafrika, har jeg og AK fået inkluderet et ekstra dagsprogram.
Vi skal på natsafari, hvor vi også skal overnatte i et lille lodge omgivet af natur og vilde dyr. Det er på sin vis selvfølgelig afsikret, så vi ikke skal bekymre os, men det bliver alligevel en ”realistisk” oplevelse.

Vi kommer til at overnatte i telt og uden normale ting, som man tager forgivet i hverdagen. F.eks. lys og strøm. Jeg er derfor så småt i gang med at lave en lille pakkeliste, som jeg skal have med på vores tur i det fri.

Pakkelisten

Min pakkeliste til vores overnatning i det fri ser således ud (indtil videre):

 • Stor rygsæk
 • Vandresko
 • Silkesovepose (meget tynd og passer til varme klimaer)
 • Pandelygte (mangler jeg)
 • Myggespray/net (kan købes på apoteket eller i Matas)
 • Solcreme (alfa omega når man er så bleg, som jeg er)
 • Schweizerkniv (har jeg allerede fra min spejdertid)
 • Tændstikker til at tænde et bål
 • Vandflaske
 • Toiletting (tandbørste mm.)
 • Mobiltelefon (kamera og nødstilfælde)
 • Telt (mangler jeg)

De sidste småting

Jeg har mere eller mindre de fleste ting på listen til vores overlevelsestur, men jeg mangler dog nogle få ting. På Black Friday købte jeg et par vandresko i spejdersport, og ellers mangler jeg solcreme, tændstikker, pandelygte og andre småting.

Pandelygte

Jeg har som sagt ikke købt en pandelygte eller lommelygte endnu, men jeg tænker den er ret essentiel, da mørket falder tidligt, og der ikke vil være noget lys tilgængeligt. Jeg har kigget på nogle LED pandelygter fra COAST på Batteribyen. Jeg har bare svært ved at finde ud af hvilken en, som jeg bør vælge. De har et stort udvalg, og du kan købe pandelygter fra 149 kr. og helt op til svimlende 749 kr.
Jeg tænker dog ikke, at mit behov er så stort, og jeg hælder derfor til deres COAST FL11 pandelame med 130 lumen. De større modeller må være til professionelle håndværkere, der arbejder om natten eller under forhold, hvor der ikke er sollys. De fleste af deres pandelamper holder alligevel 50+ timer, hvilket er rigeligt til de 1-2 dage, som vi skal bruge i naturen.

coast fl11 pandelygte

Powerbank

Faktisk har de mange andre spændende ting på batteribyen, og det minder mig om, at det også kunne være en god idé, at købe en powerbank. Jeg vil nødig løbe tør for strøm på min mobiltelefon, hvis jeg kommer i problemer. Derudover har jeg heller ikke lyst til at løbe tør for strøm, så jeg ikke kan få taget billeder til min mindebog.

Deres PowerAdd powerbanks er meget smarte, de har nemlig også indbygget solceller, så de kan lade op automatisk i dagstimerne.

poweradd powerbank apollo 2

Billederne er i øvrigt taget fra Batteribyen.dks egen hjemmeside.

Telt til varmt klima

Jeg er lidt i tvivl om, hvilket slags telt man skal købe til dette formål. Det er jo ikke fordi vi skal på overlevelsestur i Danmark eller Sverige, destinationen er trods alt Sydafrika. Jeg tænker derfor, at man skal have fat i et specielt telt. Jeg købte som sagt mine vandresko online forleden på Black Friday, men jeg tænker at jeg vil hoppe ned i butikken for at få lidt mere personlig rådgivning ift. valg af telt.

Andre ting

Som altid sidder man og tænker, at der mangler et eller andet på pakkelisten. Jeg har bare ikke gennemskuet hvad det er jeg mangler at pakke endnu. Jeg er typen, der altid pakker dagen inden, så jeg er faktisk lidt stolt over at sidde og planlægge så langt frem allerede nu!

Hvis der er nogle derude, som har forslag til hvad jeg ellers skulle medbringe, så tager jeg imod dem med kyshånd. Især et telt ville det være godt med en anbefaling, for der er jeg virkelig på bar bund! Der skal dog være plads til både mig og AK samt vores ting. Det kunne også være du har et bedre forslag til en LED pandelygte, for jeg ved trodsalt ikke så meget om elektronik.

Glæder mig til at høre jeres indspark og erfaringer fra egen oplevelser.