Vægten er ikke det eneste vigtige parameter for din sundhed

Indholdet af denne artikel er betalt

Mange vælger udelukkende at se på vægten, når der skal vurderes på den kropslige sundhed, hvilket dog ikke altid er en tilstrækkelig størrelse at se på. Det er nemlig vigtigt at se på vægten i relation til flere forskellige størrelser. Andre ser højde og vægt i relation i form af BMI, hvilket kan være en god indikator på, om vægten er normal i forhold til vægten. Denne værdi tager dog ikke højde for din kropssammensætning. Det gør fedtprocenten derimod. Den angiver, hvor stor en del af kropsmassen der er bestående af fedt. Således er det muligt at få en indikation på, hvor sund kroppen er.

Hvad betyder fedtprocent helt konkret?

Det er vigtigt at vide det, der er værd at vide om fedtprocent og kropssammensætning. Grundlæggende består kroppens samlede vægt af fedt, muskler, knogler, indre organer osv. Fedtprocenten fortæller ikke noget om, hvor på kroppen fedt er placeret, hvilket er en af ulemperne. Det er nemlig vigtigt, at der ikke sidder for meget fedt omkring de indre organer, da det er skadeligt for kroppen og sundheden af kroppen. Eksempelvis er fedt, der er placeret på lår og baller ganske harmløst, hvor fedt placeret omkring organerne er farligt.

Det normale niveau af fedtprocent varierer i forhold til køn og alder, og det ses, at der generelt er en større fedtprocent hos kvinder end hos mænd.

Forskel mellem fedtprocent for mænd og kvinder

Det forholder sig nemlig således, at kvinder lagrer generelt mere fedt i kroppen, hvorfor fedtprocent hos kvinder er en smule større end fedtprocent hos mænd. Det er blandt andet forårsaget af et naturligt behov hos kvinden for at have energireserver at trække på. Dette kommer blandt andet til sin ret, når kvinden skal skabe og nære et barn.

Fedtet hos mænd har tendens til at sætte sig på maven, hvilket kan være ret farligt i store mængder. Det er nemlig i maven, at der sidder mange af de indre organer, som er vigtige for kroppens funktioner, som bliver svækket ved at være omgivet af for meget fedt. Derfor er fedtprocenten et godt mål for sundhed.